Toiduohutuse PiPi – MAK 2014-2020 Teadmussiirde pikaajaline programm toiduohutuse tegevusvaldkonnas
2017. aastal tehti järgmised teabematerjalid ja käsiraamatud:
- Elektrooniline käsiraamat Säilitamisnõuete määramine, esimene ja teine osa
- Teabematerjal: juustude soolamine
- Teabematerjal: toidualase teabe esitamine (tekst ja infograafika)
- Teabematerjal: tsüanuurhape piimas ja piimatoodetes
2018. aastal tehti järgmised teabematerjalid ja käsiraamatud:
- Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: pagari- ja kondiitritooted
- Teabematerjal: toiduohutuse nõuded toidu vedamisel
- Teabematerjal: toidu- ja hügieeniproovide võtmine: mikrobioloogilised analüüsid
- Teabematerjal: toidutööstuse seadmete pesemine ja desinfitseerimine
- Teabematerjal: juhis trükitud kartongmaterjali kohta
- Teabematerjal: toitumisalase teabe esitamine
- Teabematerjal: Listeria monocytogenes toidupatogeenina
- Teabematerjal: allergeenide esitamine toidualases teabes
- Videofilmid: metsulukite käitlemine
Edaspidi tehakse järgmised teabematerjalid ja käsiraamatud:
- Käsiraamat “Toidu säilimisaja määramine”. Võrguväljaanne (Käsiraamat: toidu märgistamise nõuded)
- Käsiraamatu uuendamine: liha töötlemine väikekäitlejale
- Käsiraamatu uuendamine: piim ja piima töötlemine väikekäitlejale
- Käsiraamatu uuendamine: tera- ja kaunviljade töötlemine väikekäitlejale
- Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: piim
- Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: puu- ja köögivili,
- Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: liha töötlemine
- Hea hügieenitava käsiraamat väikekäitlejale: eraelamus toidu valmistamine
- Teabematerjal: toidu jälgitavus ja ohtlikust toidust teavitamine
- Teabematerjal: kokkuvõte toidupatogeenidest, nende ohtlikkusest, kasvuparameetritest
- Teabematerjal: toidu keemilised ohud
- Teabematerjal: allergeeniohje
- Teabematerjal: kemikaaliohutus. Toidu käitlemisega seotud aspektid
- Teabematerjal: pärm- ja hallitusseened toidus
- Teabematerjal: lisaainete kasutamine
- Teabematerjal: toitumis- ja tervisealaste väidete esitamine
- Teabematerjal: nõuded munade tootmisele, käitlemisele ja turustamisele
- Teabematerjal: gluteenivaba toit
- Teabematerjal: Campylobacter spp
- Teabematerjal: Staphylococcus aureus
Teabematerjalide temaatika täieneb