Toiduhügieeni e-koolitus
6. mai 2013
Tartumaa
e-õpe veebikeskkonnas
Tartumaa
TOIDUHÜGIEENI E-KOOLITUS
Toiduhügieeni e-koolitus on mõeldud töötajatele, kes peavad läbima toiduhügieeni koolituse.
Koolitus toimub veebikeskkonnas koolitatavale sobival ajal 3 tööpäeva jooksul.
Maksumus 8,90€+km. Hind sisaldab koolitusmaterjale. Soodustus 7%, kui ühest ettevõttest on 3 või enam osalejat ühekordsel registreerumisel.
Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.
Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse läbimine on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.
Käsitletavad teemad:
- Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
- Toidukäitlemisega seotud terminoloogia
- Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
- Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
- Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
- Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja -infektsioonid
- Ristsaastumine ja selle vältimine
- Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
- Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
- Puhastamine ja desinfitseerimine
- Kahjuritõrje
- Isiklik hügieen
- Enesekontrolli põhimõtted
- Toitu käsitlevad õigusaktid
-
Toitu käsitleva töötaja vastutus
-
Koolitus vastab Toiduseaduse ning Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 toiduainete hügieeni kohta esitatud nõuetele.
-
Koolituse läbinutele väljastatakse tunnistus.
Toretto Koolitus
www.toretto.ee