Koolitus “Toidupakendite märgistamine”
23. okt. 2015
Tartumaa
Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum 303
Tartumaa
TOIDUPAKENDITE MÄRGISTAMINE
Õppe maht: 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd
Toimumiskoht: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli õppeklass 305, Kreutzwaldi 56 Tartu
Toimumisaeg: reede, 23. oktoober
Õppe sisu:
Toidualast teavet käsitlevad õigusnormid
Toidualast teavet käsitlevad üldpõhimõtted, -nõuded ja toidukäitlejate vastutus
Kohustuslik toidualane teave:
– kohustuslike andmete loetelu, teatavate kohustuslike andmete esitamata jätmine
– kaalud ja mõõdud
– teabe kättesaadavus ja paigutus
– kaugmüük
– keelenõuded
– toidu nimetus
– koostisosade loetelu, toidu komponentide välja jätmine koostisosade loetelust
– allergiat või talumatust põhjustavate ainete või toodete märgistamine, etanoolisisaldus
– koostisosade koguse märkimine, netokogus
– minimaalse säilimisaja tähtpäev, tarvitamise tähtpäev ning külmutamise tähtpäev
– säilitamis- või kasutustingimused, tarvitamisjuhis
– päritoluriik või lähtekoht
Vabatahtlik toidualane teave
Õppejõud: Tiiu Rand, Veterinaar- ja Toiduamet
Ajakava:
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 11.45 paus
11.45 – 13.15 õppetöö
13.15 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Osalemistasu: 54 eurot
VAJALIK EELREGISTREERIMINE avatud ülikooli tel 731 3175, 731 3275, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/