Laboriteemaline koolitus
7. dets. 2018
Toimumise aeg: 7. detsember 2018
Läbiviija: Eesti Maaülikool
Toimumise koht: Eesti Maaülikool, Kreutzwaldi 56/1, ruum A303, Tartu
Osalemine koolitusel on TASUTA, aga väga oluline on registreerimine!
NB! Osaleda saavad ettevõtted, kelle põhitegevusalaks on põllumajandus, toidu tootmine või töötlemine (v.a kalatoodete tootmine)
Koolitusele on võimalik registreerida lingil:
https://goo.gl/forms/4a8N8OjUqRdGRXQA2
Koolituse kava ja eesmärgid:
Koolituse eesmärk: Tutvustada toidu mikrobioloogilisi meetodeid ning nende valiku põhimõtteid ja laboritele esitatavaid nõudeid. Anda ülevaade toidu säilimisaja määramise põhimõtetest ning kestvuskatsete läbiviimisest k.a. L. monocytogenes´e suhtes.
– Mikrobioloogilised meetodid ning nõudmised EL-is
– ISO Standardid laboritele
– Metoodikate valiku põhimõtted (k.a. kiirmeetodid)
– Toidu mikrobioloogia ja säilimisajad
– Valmistoitude kestvuskatsed L. monocytogenes´e suhtes
Lektorid: Marika Urke, Veterinaar- ja Toiduameti toiduosakonna peaspetsialist
Mati Roasto, Eesti Maaülikooli professor, dr (vet-med) veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli juhataja
Koolituse ajakava:
10:00 – 10:25 Saabumine, hommikukohv
10:25 – 10:30 Sissejuhatus
10:30 – 11:15 Mikrobioloogilised meetodid ning nõudmised EL-is (Marika Urke)
11:15 – 12:00 ISO Standardid laboritele (Marika Urke)
12:00 – 12:30 Metoodikate valiku põhimõtted (k.a. kiirmeetodid) (Marika Urke)
12:30 – 12:45 I osa kokkuvõte, küsimused (Marika Urke)
12:45 – 13:30 Lõunasöök
13:30 – 14:30 Toidu mikrobioloogia ja säilimisajad (Mati Roasto)
14:30 – 15:15 Valmistoitude kestvuskatsed L. monocytogenes´e suhtes (Mati Roasto)
15:15 – 15:45 Kokkuvõte, küsimused (Mati Roasto)
Koolituse kestvus: 6 akadeemilist tundi
Registreerimine lõppeb 5. detsembril või kui kohad saavad täis.