Loading Sündmused

« Kõik Sündmused

Sensoorse analüüsi koolitused 17. ja 18. juunil 2020

18. juuni 2020

Käesolevaga anname teada, et 17.-18. juunil 2020 leiavad kahel järjestikusel päeval aset Sensoores analüüsi koolitused (taotluse nr 611019790447)

 

Koolituse kava leiate alltoodult:

KOOLITUSPÄEVA KAVA

   9:20-9:30 Kogunemine ja osalejate registreerimine
   9:30-9:45 Põhimaitsete tuvastamine – duo-trio test
  9:45-10:45 Toidu organoleptilised omadused ja nende taju, aroomimolekulid
10:45-11:10 Maitselävede tuvastamine – standardtest (valitud 3-le põhimaitsetele)
11:10-12:00 Sensoorse analüüsi teooria – assessoritele esitatavad nõuded, hindamise põhitõed
12:00-12:30 Lõuna*
12:30-13:30 Sensoorse analüüsi meetodid ja kasutamise praktikad
13:30-13:45 Teepaus
13:45-15:00 Kirjeldav sensoorne analüüs (valida 1 tootegrupp – leib, juust vms.)
15:00-15:30 Arutelu ja päeva kokkuvõte

 

LEKTORID
Rain Kuldjärv, MSc
Rain on töötanud üle kümne aasta TFTAK-is, kus viinud läbi erinevaid sensoorse analüüsi katseid, treeninud ja juhtinud kohalikku paneeli ning koolitanud tööstuse spetsialiste ja erinevate toidukonkursside komisjoniliikmeid, näiteks Eesti Parima Toiduaine komisjoni ja Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi komisjoni. Raini teadus- ja arendustöö üks peasuundasid on fermentatsioon, peamiselt joogitööstuses. Näiteks koostöös Siidrikojaga on
TFTAKis väljaarendatud joogid saanud tunnustust lisaks Eestile ka rahvusvahelistel võistlustel. Eesti õunte sobilikust kvaliteetse siidri valmistamiseks analüüsib Rain ka oma valmivas doktortitöös.

Sirli Rosenvald, PhD
Sirli on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) sensoorse analüüsi suunajuht. Sensoorika valdkonnaga on ta seotud juba üle 10 aasta, omades töökogemust ka tööstussektoris nii tootearenduse kui kvaliteedikontrolli valdkondades.
Sirli on koolitanud erinevaid tööstuse spetsialiste ning koostanud koolitusprogramme erinevatele ettevõtete sensoorse analüüsi võimekuse tõstmiseks. Lisaks lööb ta aktiivselt kaasa Euroopa sensoorika võrgustiku (ESN) töös ja teadusprojektides.

Info ja registreerimine liina@toiduliit.ee, tel. 6484978

Sensoorse analüüsi koolitus leiab aset 17. ja 18. juunil Tallinnas, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse ruumides (Akadeemia tee 15A, Tallinn).

 

MAK_logo

Käesolevaga anname teada, et 17.-18. juunil 2020 leiavad kahel järjestikusel päeval aset Sensoores analüüsi koolitused (taotluse nr 611019790447)

 

Koolituse kava leiate alltoodult:

KOOLITUSPÄEVA KAVA

   9:20-9:30 Kogunemine ja osalejate registreerimine
   9:30-9:45 Põhimaitsete tuvastamine – duo-trio test
  9:45-10:45 Toidu organoleptilised omadused ja nende taju, aroomimolekulid
10:45-11:10 Maitselävede tuvastamine – standardtest (valitud 3-le põhimaitsetele)
11:10-12:00 Sensoorse analüüsi teooria – assessoritele esitatavad nõuded, hindamise põhitõed
12:00-12:30 Lõuna*
12:30-13:30 Sensoorse analüüsi meetodid ja kasutamise praktikad
13:30-13:45 Teepaus
13:45-15:00 Kirjeldav sensoorne analüüs (valida 1 tootegrupp – leib, juust vms.)
15:00-15:30 Arutelu ja päeva kokkuvõte

 

LEKTORID
Rain Kuldjärv, MSc
Rain on töötanud üle kümne aasta TFTAK-is, kus viinud läbi erinevaid sensoorse analüüsi katseid, treeninud ja juhtinud kohalikku paneeli ning koolitanud tööstuse spetsialiste ja erinevate toidukonkursside komisjoniliikmeid, näiteks Eesti Parima Toiduaine komisjoni ja Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgi komisjoni. Raini teadus- ja arendustöö üks peasuundasid on fermentatsioon, peamiselt joogitööstuses. Näiteks koostöös Siidrikojaga on
TFTAKis väljaarendatud joogid saanud tunnustust lisaks Eestile ka rahvusvahelistel võistlustel. Eesti õunte sobilikust kvaliteetse siidri valmistamiseks analüüsib Rain ka oma valmivas doktortitöös.

Sirli Rosenvald, PhD
Sirli on Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAK) sensoorse analüüsi suunajuht. Sensoorika valdkonnaga on ta seotud juba üle 10 aasta, omades töökogemust ka tööstussektoris nii tootearenduse kui kvaliteedikontrolli valdkondades.
Sirli on koolitanud erinevaid tööstuse spetsialiste ning koostanud koolitusprogramme erinevatele ettevõtete sensoorse analüüsi võimekuse tõstmiseks. Lisaks lööb ta aktiivselt kaasa Euroopa sensoorika võrgustiku (ESN) töös ja teadusprojektides.

Info ja registreerimine liina@toiduliit.ee, tel. 6484978

Sensoorse analüüsi koolitus leiab aset 17. ja 18. juunil Tallinnas, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse ruumides (Akadeemia tee 15A, Tallinn).

 

MAK_logo