Koolitus “Mahlatoodete valmistamine, kvaliteet ja hügieen”
19. mai 2016
Viljandimaa
Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus
Viljandimaa
Eesti Maaülikooli avatud ülikool korraldab koolituse
MAHLATOODETE VALMISTAMINE, KVALITEET JA HÜGIEEN
Sihtrühm: väiketootjad, töötlejad ja teised huvilised.
Eesmärk: anda teadmised mahlatoodete valmistamise nõuetest, selle kvaliteedist ja hügieenist.
Õpiväljundid:
koolitusel osalenu:
- tunneb hügieeninõudeid mahlade töötlemisel;
- tunneb mahlatoodete kvaliteeti;
- teab milliseid kasulikke ühendeid leidub mahlades ja mis nende ühendite säilivust mõjutab;
- teab väiketööstuslikust puuvilja- ja marjamahlade tootmise tehnoloogiast;
- teab milliseid seadmeid valida väiketööstuses.
Maht: 6 akadeemilist tundi
Toimumise aeg ja koht: 19.05.2016 (neljapäev) Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus, Viljandimaa.
Õppeteenustasu: 84 EUR (sisaldab koolitustasu 70 EUR + käibemaks 14 EUR)
Õppe sisu:
– hügieeninõuded mahlade töötlemisel; (K. Laikoja)
– mahlades leiduvad kasulikud ühendid ja nende säilimine tehnoloogilises protsessis; (P. Raudsepp)
– väiketööstuslik puuvilja ja marjamahlade tootmise tehnoloogia; (U. Bleive)
– väiketöötlemise planeerimine; (ruumide, logistika, tehnoloogia planeerimine)
– tootmise tunnustamine;
– seadmete valik väiketööstuses ja mahlatoodete kvaliteet;
– praktiline õpe Polli aiandusuuringute keskuse mahla tehnoloogilise sisseseade baasil. (P. Balõnski)
Ajakava
10.00 – 11.30 õppetöö
11.30 – 12.00 kohvipaus
12.00 – 13.30 õppetöö
13.30 – 13.45 paus
13.45 – 15.15 õppetöö
Õppekeskkonna kirjeldus: koolitus viiakse läbi Polli aiandusuuringute keskuse õppeklassis, mis on varustatud arvuti ja dataprojektoriga.
Koolitusel osalenule väljastatakse tõend.
Õppejõud:
Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi lektor.
Piret Raudsepp, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi teadur ja veterinaarmeditsiini ja loomakasvatusinstituudi toitumisõpetuse lektor.
Uko Bleive, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse peaspetsialist.
Peeter Balõnski, Eesti Maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli aiandusuuringute keskuse toidutehnoloog ja toodete arendaja.
VAJALIK EELREGISTREERIMINE maaülikooli avatud ülikooli tel 731 3275, 731 3175, 731 3174 või täites registreerumisvormi maaülikooli kodulehe aadressil http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/registreeru-kursusele/
Koolitust korraldab:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Tel 731 3174, 731 3275, 731 3175
avayl@emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/
Kreutzwaldi 56-III korrus,
51014 Tartu