Eesti maaelu arengukava 2014 – 2020 meetme 1 “Teadmussiire ja teavitus” infopäev Allergeeniohje toidukäitlemisettevõttes
20. mai 2016
Tartumaa
Tartu Eesti Maaülikool (Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass)
Tartumaa
Sihtrühm:
Eesti maaelu arengukava 2014 – 2020 meetme 1 "Teadmussiire ja teavitus" infopäeva sihtrühm on põllumajandustoodete tootmise ja töötlemisega, põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete töötlemisega tegutsev füüsiline isik, füüsilisest isikust ettevõtja ja tema töötaja ning eraõigusliku juriidilise isiku osanik, aktsionär, liige, juhtorgani liige ja tema töötaja.
Toimumisaeg ja -koht:
· 01.04.2016 (reede), Paide Nelja Kuninga Hotell (Pärnu 6)
· 20.05.2016 (reede), Tartu Eesti Maaülikool (Kreutzwaldi 56/1 avatud ülikooli õppeklass)
Maht: 7 akadeemilist tundi kontaktõpet (üks õppepäev)
Sisu:
· toiduallergia ja toidutalumatus, toiduallergeenid;
· õigusaktidest tulenevad kohustused toidukäitlejatele, sh märgistamine;
· allergeenide juhtimine ettevõttes:
– töötlemise mõju allergeenidele;
– vead käitlemisel;
– allergeenide juhtimise plaan;
– allergeenid HACCP plaanis.
Õpiväljund:
infopäeva eduka läbimise tulemusena osalenu:
· teab, mis on toiduallergia ja toidutalumatus;
· tunneb toiduallergeene ning allergilise reaktsiooni tunnuseid;
· tunneb toidukäitleja kohustusi seoses allergeenidega;
· tunneb töötlemise mõju allergeenidele;
· oskab vältida vigu käitlemisel;
· oskab koostada nõuetekohast toiduallergeenide märgistust;
· oskab koostada ja kinni pidada allergeenide juhtimise plaanist.
Õppejõud: Katrin Laikoja, mag (tehn), toiduohutuse ja toiduainetetööstuse tootearenduse lektor
Ajakava:
10.00 – 11.30 õppetöö
11.45 – 13.15 õppetöö
13.45 – 15.15 õppetöö
15.30 – 16.15 õppetöö
NB! Kohtade arv on piiratud, vajalik on eelregistreerumine, registreeru siit: http://avatudylikool.emu.ee/taiendope/pria-reg-i/