Koolitus „Piimatooted ja nende omadused“
9. sept. 2019
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool korraldab meetme 1.1 raames 24 õppetunnise koolituse “Piimatooted ja nende omadused” (viitenumber 611017490244). Koolitus toimub 9.septembril, 20. ja 21.septembril 2019 kella 10.00 – 17.00 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetööstuses, Müüri 3, Olustvere, Viljandi maakond
Koolitus „Piimatooted ja nende omadused“
Ajakava 09.09.2019
10.00 – 11.30 – Piima koostis ja omadused. Üksikute koostisosade tähtsus piimatoodete valmistamisel – Vilma Tatar
11.30 – 11.45 kohvipaus
11.45 – 13.15 – Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Piima omadusi mõjutavad tegurid – Vilma Tatar
- – 13.45 – Lõuna
13.45 – 15.15 – Piima eeltöötlemine (separeerimine, standardiseerimine, baktofuugimine, homogeniseerimine, kuumtöötlemine) – Vilma Tatar
15.15– 15.30 kohvipaus
15.30 – 17.00 – Rõõsapiimatoodete tehnoloogiad. Fermenteeritud piimatoodete tehnoloogiad. Juuretised, probiootikumide kasutamine. Märgistus pakendil – Vilma Tatar
Ajakava 20.09.2019
10.00 – 13.00 – Piimatoodete praktiline valmistamine kooli õppetööstuses. Liinide ettevalmistamine, steriliseerimine. Piima eeltöötlemine (separeerimine, standardiseerimine, homogeniseerimine, pastöriseerimine). Juuretise ettevalmistamine. Keefiripiima hapendamine– Vilma Tatar
13.00-13.45 – Lõuna
13.45 – 17.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Kohupiimalõssi pastöriseerimine, jahutamine, hapendamine. Koore standardiseerimine, homogeniseerimine, pastöriseerimine, jahutamine, hapendamine. Juuretise ettevalmistamine – Vilma Tatar
Ajakava 21.09.2019
10.00 – 13.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Jogurtipiima ettevalmistamine, eeltöötlemine. Kohupiimakalgendi ja tera töötlemine. Hapukoore segamine, jahutamine – Vilma Tatar 10.00 – 10. 15 – kohvipaus
13.00 – 13.45 – Lõuna
13.45 – 15.15 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Jogurti valmistamine termostaat- ja reservuaarmeetodil – Vilma Tatar
15.15 – 15.30 – Kohvipaus
15.30 – 17.00 – Oluline info, mida on vaja teada piimatoodete müümisel. Piimatoodete säilitamine ja realiseerimisajad – Vilma Tatar
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool korraldab meetme 1.1 raames 24 õppetunnise koolituse “Piimatooted ja nende omadused” (viitenumber 611017490244). Koolitus toimub 9.septembril, 20. ja 21.septembril 2019 kella 10.00 – 17.00 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetööstuses, Müüri 3, Olustvere, Viljandi maakond
Koolitus „Piimatooted ja nende omadused“
Ajakava 09.09.2019
10.00 – 11.30 – Piima koostis ja omadused. Üksikute koostisosade tähtsus piimatoodete valmistamisel – Vilma Tatar
11.30 – 11.45 kohvipaus
11.45 – 13.15 – Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Piima omadusi mõjutavad tegurid – Vilma Tatar
- – 13.45 – Lõuna
13.45 – 15.15 – Piima eeltöötlemine (separeerimine, standardiseerimine, baktofuugimine, homogeniseerimine, kuumtöötlemine) – Vilma Tatar
15.15– 15.30 kohvipaus
15.30 – 17.00 – Rõõsapiimatoodete tehnoloogiad. Fermenteeritud piimatoodete tehnoloogiad. Juuretised, probiootikumide kasutamine. Märgistus pakendil – Vilma Tatar
Ajakava 20.09.2019
10.00 – 13.00 – Piimatoodete praktiline valmistamine kooli õppetööstuses. Liinide ettevalmistamine, steriliseerimine. Piima eeltöötlemine (separeerimine, standardiseerimine, homogeniseerimine, pastöriseerimine). Juuretise ettevalmistamine. Keefiripiima hapendamine– Vilma Tatar
13.00-13.45 – Lõuna
13.45 – 17.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Kohupiimalõssi pastöriseerimine, jahutamine, hapendamine. Koore standardiseerimine, homogeniseerimine, pastöriseerimine, jahutamine, hapendamine. Juuretise ettevalmistamine – Vilma Tatar
Ajakava 21.09.2019
10.00 – 13.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Jogurtipiima ettevalmistamine, eeltöötlemine. Kohupiimakalgendi ja tera töötlemine. Hapukoore segamine, jahutamine – Vilma Tatar 10.00 – 10. 15 – kohvipaus
13.00 – 13.45 – Lõuna
13.45 – 15.15 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Jogurti valmistamine termostaat- ja reservuaarmeetodil – Vilma Tatar
15.15 – 15.30 – Kohvipaus
15.30 – 17.00 – Oluline info, mida on vaja teada piimatoodete müümisel. Piimatoodete säilitamine ja realiseerimisajad – Vilma Tatar
Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool korraldab meetme 1.1 raames 24 õppetunnise koolituse “Piimatooted ja nende omadused” (viitenumber 611017490244). Koolitus toimub 9.septembril, 20. ja 21.septembril 2019 kella 10.00 – 17.00 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetööstuses, Müüri 3, Olustvere, Viljandi maakond
Koolitus „Piimatooted ja nende omadused“
Ajakava 09.09.2019
10.00 – 11.30 – Piima koostis ja omadused. Üksikute koostisosade tähtsus piimatoodete valmistamisel – Vilma Tatar
11.30 – 11.45 kohvipaus
11.45 – 13.15 – Piima füüsikalised, keemilised, bakteritsiidsed omadused. Külmumistäpp. Piima omadusi mõjutavad tegurid – Vilma Tatar
- – 13.45 – Lõuna
13.45 – 15.15 – Piima eeltöötlemine (separeerimine, standardiseerimine, baktofuugimine, homogeniseerimine, kuumtöötlemine) – Vilma Tatar
15.15– 15.30 kohvipaus
15.30 – 17.00 – Rõõsapiimatoodete tehnoloogiad. Fermenteeritud piimatoodete tehnoloogiad. Juuretised, probiootikumide kasutamine. Märgistus pakendil – Vilma Tatar
Ajakava 20.09.2019
10.00 – 13.00 – Piimatoodete praktiline valmistamine kooli õppetööstuses. Liinide ettevalmistamine, steriliseerimine. Piima eeltöötlemine (separeerimine, standardiseerimine, homogeniseerimine, pastöriseerimine). Juuretise ettevalmistamine. Keefiripiima hapendamine– Vilma Tatar
13.00-13.45 – Lõuna
13.45 – 17.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Kohupiimalõssi pastöriseerimine, jahutamine, hapendamine. Koore standardiseerimine, homogeniseerimine, pastöriseerimine, jahutamine, hapendamine. Juuretise ettevalmistamine – Vilma Tatar
Ajakava 21.09.2019
10.00 – 13.00 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Jogurtipiima ettevalmistamine, eeltöötlemine. Kohupiimakalgendi ja tera töötlemine. Hapukoore segamine, jahutamine – Vilma Tatar 10.00 – 10. 15 – kohvipaus
13.00 – 13.45 – Lõuna
13.45 – 15.15 – Praktiline toodete valmistamine kooli õppetööstuses. Jogurti valmistamine termostaat- ja reservuaarmeetodil – Vilma Tatar
15.15 – 15.30 – Kohvipaus
15.30 – 17.00 – Oluline info, mida on vaja teada piimatoodete müümisel. Piimatoodete säilitamine ja realiseerimisajad – Vilma Tatar