Toiduvaldkonna väiketootjate õppereis Järvamaale ja Lääne-Virumaale
21. oktoober 08:30 - 19:00
TasutaOsalemiseks registreeru hiljemalt 15. oktoober 2024 SIIN.
Sündmuse eesmärgiks on tutvustada väikesemahulist toidutootmist, et julgustada ja inspireerida, luua uusi kontakte ning vahetada kogemusi.
Õppereis on suunatud põllumajandustootjatele ja toidu väiketootjatele.
AJAKAVA (natukene täpsustub, kuna lisandub üks ettevõte, kuid algus- ja lõpuajad jäävad samaks):
Bussi väljumisajad:
8.30 Tartu Lõunakeskuse parkla, 9.15 Puhu-Rist, 9.45 Mäo.
Külastatavad ettevõtted:
SirLoin OÜ lihatööstus (Metsla küla, Järvamaa), kuid lisaks info ka Kikerikii mahekanakasvatusest Äntu mõisas. Ettevõtte tutvustus ja toodete degusteerimine.
Moe piiritusetööstuse muuseum-külastuskeskus (Moe, Lääne-Virumaa). Ringkäik, toodete degusteerimine ja lõuna.
Vinkymon OÜ – ebaküdoonia ja küüslaugu kasvatamine ning töötlemine. Ettevõtte tutvustus ja toodete degusteerimine.
Lisaks veel ühe ettevõtte külastus: Nöösker Mõdukoda (nskr.ee) või Freezedry OÜ (meki.ee). Täpsustub 4. oktoobriks.
Bussi tagasijõudmise ajad:
17.45 Mäo, 18.15 Puhu-Rist, 19.00 Tartu Lõunakeskuse parkla.
*korraldajal on õigus teha muudatusi seminari ajakavas
Lektorite lühitutvustus, ekspertiis, kvalifikatsioon
Ettevõtteid tutvustavad ettevõtete juhid või esindajad.
- SirLoin OÜ – lihatööstus ja kodulindude tapamaja. Ettevõtet tutvustab Lauri Bobrovski.
Ettevõtte moto veebilehelt: Muudame kodumaise liha väärt toodeteks.
Lihatoodete valmistamise teenust on ettevõte pakkunud alates 2017. aastast, kuid 2024. aasta alguses avasid kaasaegse tapamaja ja lihatööstuse Metsla külas Järvamaal, kus pakume jahimeestele ja loomakasvatajatele kodulindude tapamaja ning uluki- ja koduloomade liha töötlemise teenust. Lisaks annab Lauri ülevaate ka mahekanakasvatusest Äntu mõisas.
- Eesti piiritusetööstuse muuseum-külastuskeskus. Ettevõtet tutvustab Erle Võsa-Tangsoo
Muuseum-külastukeskuse ringkäigul tutvustatakse piiritusetööstuse ajalugu ning tänapäevast tootmist MOE Distillery ja MUDDIS Õllevabrikus, lisaks toimub toodete degusteerimine.
- Vinkymon OÜ. Ettevõtet tutvustab Rando Vink (tegevjuht) või Maila Vink (tootejuht).
Eestimaiste supertoidu-ainete ebaküdoonia ja küüslaugu kasvatamine ning töötlemine.
https://www.vinkymon.ee/
Vinkymon OÜ on perefirma, mis asutati 2012. aastal. Ettevõte on spetsialiseerunud eestimaiste supertoiduainete ebaküdoonia ja küüslaugu kasutamisele ja töötlemisele. Enamus tööprotsessidest toimub käsitsi, pakkudes kõrget, algusest lõpuni kontrollitud kvaliteeti.
Lisaks Nöösker mõdukoja või külmkuivatustehase Freezedry OÜ külastus. Kumba ettevõtet külastatakse, selgub 4. oktoobriks.
Üritus viiakse läbi „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames.
Lisainfo:
Reve Lambur
reve.lambur@metk.agri.ee
+372 529 8009